کارآفرینی کسب و کارهای کوچک چیست؟

کارآفرینی کسب و کارهای کوچک چیست؟

خانه » بلاگ » کارآفرینی کسب و کارهای کوچک چیست؟

کارآفرینی کسب و کارهای کوچک چیست؟

کارآفرینی کسب و کارهای کوچک چیست؟

کارآفرینی کسب و کارهای کوچک عموماً اولین اقدامی است که افراد برای شروع یک کسب و کار خواهند داشت. در واقع هر کسب و کار بزرگ امروزی نیز در ابتدا کار خود را به عنوان یک کسب و کار کوچک شروع کرده است. کسب و کارهای کوچک می‌توانند محصولات یا خدماتی را ارائه دهند که پاسخگو یک نیاز مشخص مخاطبین هدف خود باشد. در این مقاله از بلاگ کارلینک قصد داریم کارآفرینی کسب و کارهای کوچک را تعریف کرده و انواع مختلف کارآفرینی کسب و کارهای کوچک را مورد بررسی قرار دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

هدف از کارآفرینی کسب و کارهای کوچک

کارآفرینی کسب و کارهای کوچک طیف گسترده‌ای از کسب و کارها را شامل می‌شود و به جرات می‌توان گفت که بخش زیادی از کسب و کارهایی که در حال حاضر در سرتاسر جهان مشاهده می‌کنید، در دسته‌بندی کسب و کارهای کوچک قرار می‌گیرند. چراکه هر کسب و کاری کار خودش را از یک نقطه ابتدایی آغاز می‌کند و سپس در ادامه می‌تواند رشد کرده و شرایط خود را تغییر دهد. اما موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر کسب و کار کوچکی پتانسیل رشد بالا را ندارد و بسیاری از این مشاغل تنها می‌توانند یک رشد جزئی در مقایسه با وضعیت ابتدایی خودشان داشته باشند.

به طور معمول افرادی که به دنبال یک کار تقریباً ثابت و بدون ریسک هستند تا بتوانند به یک سود نسبی دست پیدا کرده و زندگی خودشان و خانواده خود را در سطح متوسط مدیریت کنند، به سمت کارآفرینی کسب و کارهای کوچک رو می‌آورند. در این حالت معمولاً فرد خودش صاحب کسب و کارش است و مسئول اداره آن را نیز برعهده دارد. البته می‌تواند برحسب نیاز هم اقدام به استخدام محدود چند نیروی کار نیز نماید. فروشگاه‌های مواد غذایی، آرایشگاه‌ها، بوتیک‌های مختلف، مشاوران و به نوعی اکثر کسب و کارهای موجود را می‌توان در دسته‌بندی کارآفرینی کسب و کارهای کوچک قرار داد.

هدف از کارآفرینی کسب و کارهای کوچکانواع مختلف کارآفرینی کسب و کارهای کوچک

داشتن آشنایی کامل با ساختارهای یک کسب و کار کوچک بسیار مهم است و این ساختار می‌تواند نوع کسب و کار شمار را مشخص کنددر نتیجه شما متوجه خواهید شد که چند نفر می‌توانند صاحب یک کسب و کار باشند، چه کسانی در زمینه مدیریت آن مسئول هستند و همچنین چه مالیات‌هایی باید پرداخت شود. در ادامه به معرفی انواع مختلف کارآفرینی کسب و کارهای کوچک و ویژگی‌های هر یک از آنها خواهیم پرداخت.

1. مالکیت انحصاری

ساده‌ترین و رایج‌ترین شکل مالکیت کسب‌وکار، مالکیت انحصاری یا انفرادی است. در این حالت کارآفرینی کسب و کار کوچک با مالکیت انحصاری توسط یک فرد صورت می‌گیرد و مسئولیت کلیه معاملات، بدهی‌ها و چالش‌های پیش رو برعهده خود اوست. در نقطه مقابل نیز تمام درآمدی که حاصل می‌شود نیز متعلق به خود اوست. به طور معمول مشاغل این چنینی تنها به یک کارمند نیاز دارند که آن کارمند نیز خود مالک کسب و کار است. این نوع از کسب و کارهای کوچک عموماً برای فریلنسرها، طراحان وب و… مناسب می‌باشد.

2. مشارکت تضامنی

کسب و کارهایی که تحت عنوان مشارکت تضامنی کار خود را آغاز می‌کنند، در واقع کسب و کارهایی هستند که متعلق به دو یا چند نفر است و مسئولیت تمامی جنبه‌های تجاری و حقوقی کسب و کار نیز برعهده تمامی آنها می‌باشد. در این نوع از کارآفرینی کسب و کارهای کوچک، مسئولیت به طور مساوی میان صاحبان تقسیم می‌شود و حتی اگر میزان سهام صاحبان کسب و کار یکسان نباشد، بازهم مسئولیت به طور یکسان و بدون تفاوتی برعهده تمامی صاحبان است.

انواع مختلف کارآفرینی کسب و کارهای کوچک3. مشارکت محدود

کسب و کارهایی که برپایه مشارکت محدود تاسیس می‌شوند، به طور کلی مشابه با کسب و کارهایی که برپایه مشارکت تضامنی تاسیس شده‌اند، عمل می‌کنند و مجدداً دو یا چند نفر مالک کسب و کار کوچک هستند. اما تفاوتی که با حالت قبل وجود دارد این است که افرادی که با عنوان شریک محدود همکاری دارند، ممکن است فقط به صورت محدود در مدیریت کسب و کار دخالت داشته باشند و در اصل دلیل حضور آنها در مجموعه به دلیل تامین مالی کسب و کار است. در این حالت میزان مسئولیت هر فرد باتوجه‌به میزان سهامی که دارد، به شکل متفاوتی تعیین می‌شود.

کارآفرینی کسب و کارهای کوچک به‌معنای راه‌اندازی یک کسب و کار با حداقل‌های ممکن است. در این روش افراد از سرمایه خودشان یا حمایت مالی دوستان و آشنایان استفاده کرده و در نهایت یک کسب و کار موفق را برای تامین هزینه‌های خودشان راه‌اندازی می‌کنند. باتوجه‌به اینکه این نوع از کسب و کارها یکی از رایج‌ترین نوع کسب و کارهای فعال در جهان است، به همین دلیل تلاش کردیم تا در این مقاله به معرفی آن پرداخته و انواع مختلف کارآفرینی کسب و کارهای کوچک را نیز مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.